China a înregistrat o creștere economică de 6,9% în 2017

China a înregistrat o creștere economică de 6,9% în 2017

Economia Chinei a crescut cu 6,9% în 2017 conform datelor oficiale, cifra fiind peste obiectivul guvernului de la Beijing care era de 6,5%, scrie BBC News.


Biroul Național de Statistică a declarat că economia a crescut cu 6,8% în ultimele trei luni ale anului, în ușoară scădere de la 6,9% cît a fost înregistrat în primele două trimestre ale anului.


Cifrele oficiale publicate arată că rata de creștere ecoomică în 2017 este cea mai ridicată înregistrată de China în ultimii doi ani.


Cu toate acestea, deoarece Beijingul își intensifică eforturile de a crește calitatea aerului, analiștii afirmă că acest lucru poate avea un impact asupra creșterii în 2018. Măsurile foarte stricte anti-poluare introduse anul trecut în cele mai mari 28 de orașe, sînt de așteptat să dăuneze creșterii economice pe termen scurt.


Măsurile au inclus închiderea sau reducerea producției în fabrici din industria grea precum cimentul și oțelul.


Oficialii chinezi au afirmat că calitatea aerului din Beijing sa îmbunătățit brusc în iarna anului 2017 și și-a prezentat eforturile ca o „nouă realitate” pentru țară.


China este un factor-cheie al economiei mondiale și, prin urmare, datele mai bune decît cele preconizate vor susține investitorii din întreaga lume.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load