Cel mai mare labirint de zăpadă, construit în Canada

Cel mai mare labirint de zăpadă, construit în Canada

Cel mai mare labirint de zăpadă din lume măsoară 2.789,11 metri pătraţi, a fost omologat recent de Cartea Recordurilor Guinness, iar la construcţia sa au muncit, timp de o lună, doi agricultori din provincia Manitoba, în centrul Canadei.


Situată la sud de oraşul Winnipeg, construcţia a devenit o veritabilă atracţie turistică.


Clint şi Angie Masse, doi agricultori din satul Saint-Adolphe, erau specializaţi în construcţia de labirinturi în lanuri de porumb pe perioada verii. Într-o zi, s-au decis să schimbe anotimpul, în ciuda muncii enorme care îi aştepta.


"Am decis să ne fabricăm propria zăpadă. Doar această activitate ne-a luat două sau trei săptămâni. După care, am început să construim labirintul şi ne-au trebuit 370 de camioane cu semiremorcă pline cu zăpadă pentru a-l ridica", a explicat pentru AFP Clint Masse.


Structura finală este alcătuită din ziduri cu o înălţime de circa 1,80 metri. La nivelul solului, există un strat de 50 de centimetri de zăpada tasată pentru ca vizitatorii să nu cadă în noroi.


Construcţia, deschisă pentru prima dată publicului în această iarnă, a detronat recordul anterior, deţinut de un labirint situat în parcul istoric Fort William din Ontario.


Îndeplinirea acestui vis nu a fost însă ieftină: construcţia labirintului a costat 57.000 de dolari canadieni (38.000 de euro). "Fabricarea zăpezii este extrem de scumpă", a subliniat Masse.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load