TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Arca lui Noe este aproape

Arca lui Noe este aproape

Oameni de știință spun că sînt aproape să găsească Arca lui Noe după ce au descoperit 60 de nave antice din “vremuri biblice” Marea Neagră.


Cercetătorii au făcut descoperirile în apropierea coastei Bulgariei, în timp ce cartografiau fundul Mării Negre. În așa-numita “zonă moartă”, exploratorii au găsit 60 de nave datînd din anul 400 Î.e.n., potrivit Daily Star.


Navele se aflau la o adîncime de 300 de metri, în așa numita “zonă moartă” și sînt complet intacte. În lipsa oxigenului, lemnul nu a început să putrezească, deși vasele au stat sub ape aproape 2.500 de ani.


“Marea Neagră are o legătură biblică și mai sînt atît de multe de descoperit aici. Cred că veți vedea că Marea Neagră va arăta mai multe capitole din istoria omenirii, pentru că acum știm unde să le căutăm”, a declarat exploratorul Bob Ballard.


Oamenii de știință de la Proiectul Arheologic Maritim “Marea Neagră” au prelevat mai multe mostre de sol. Aceștia sînt de părere că descoperirea le va oferi informațiile de care aveau nevoie pentru a găsi Arca lui Noe.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load