Angela Merkel insistă că intenţionează să rămînă la putere pînă în 2021

Angela Merkel insistă că intenţionează să rămînă la putere pînă în 2021

Angela Merkel a declarat că intenţionează să rămînă la putere pînă în 2021, atunci cînd se va sfîrşi actualul mandat, cîtă vreme social-democraţii (SPD) vor fi de acord, informează Politico.


"Sînt genul de om care îşi respectă promisiunile”, a spus Merkel într-un interviu pentru postul de televiziune ZDF.


Uniunea Creştin-Democrată, partidul pe care Merkel îl conduce, a ajuns la o înţelegere cu SPD pentru a forma o coaliţie care să conducă guvernul iar astfel Merkel va începe al patrulea mandat de cancelar al Germaniei. Cu toate acestea, cei 463.000 de membri ai SPD trebuie să voteze coaliţia. Cel mai probabil, procesul de vot va dura pînă la începutul lui martie.


Dacă social-democraţii nu votează pentru a susţine coaliţia şi se vor organiza din nou alegeri în Germania, Merkel va lua în considerare o nouă candidatură.


Merkel a descris, de asemenea, ocuparea postului de ministru al Finanţelor de către un membru al SPD drept un preţ „dureros” dar „acceptabil” pentru a putea forma o coaliţie de guvernare.


„Alternativa ar fi fost să le spunem oamenilor că ne-am înţeles pentru a forma o coaliţie, dar nu ne putem pune de acord în ceea ce priveşte ministerele, ceea ce ar fi fost iresponsabil”, a spus ea.


De asemenea, cancelarul german a negat că şi-a pierdut autoritatea în propriul partid, în ciuda faptului că unii membri nu sînt mulţumiţi de actuala coaliţie.


Merkel a precizat că numele celor şase miniştri care vor reprezenta Uniunea Creştin-Democrată în guvern vor fi făcute publice pe 26 februarie.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load