Ambasada Rusiei în Marea Britanie crede că Serghei și Iulia Skripal, probabil, nu mai sînt în viață

Ambasada Rusiei în Marea Britanie crede că Serghei și Iulia Skripal, probabil, nu mai sînt în viață

Fostul ofițer de informații rus, Serghei Skripal, și fiica sa, Iulia, probabil, nu mai sînt în viață, a declarat serviciul de presă al Ambasadei Rusiei în Marea Britanie.


Potrivit presei, mama lui Serghei Skripal ar fi cerut autorităților ruse să dea în căutare fiul și nepoata acesteia. În același timp, potrivit autorităților britanice, Londra nu ar fi primit vreo notificare oficială în acest sens. Jurnaliștii au cerut comentariul Ambasadei Rusiei în Marea Britanie privind acest caz.


„Reprezentanții ambasadei, contrar normelor dreptului internațional și Convenției consulare bilaterale din 1965, nu au avut acces la cetățenii ruși, prin urmare nu putem constata faptul că Serghei și Iulia Skripal sînt în viață”, se spune în declarația Ambasadei.


Ambasada a mai scris că Serghei Skripal nu a mai fost văzut de pe 4 martie anul trecut. Iulia a apărut o singură dată, în mai 2018, într-un mesaj video înregistrat.


„Toate acestea mărturisesc faptul că cetățenii noștri sînt cel puțin izolați”, se scrie în declarație.


Amintim că fostul colonel GRU, Serghei Skripal, condamnat în Rusia, în 2006, pentru spionaj în favoarea serviciilor speciale britanice, și fiica sa Iulia, au fost otrăviți cu o substanță necunoscută în orasul Salisbury, pe 5 martie 2018. Marea Britanie a acuzat Rusia de acest prim atac cu arme chimice pe teritoriul european de la sfîrșitul razboiului.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load