COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

”A oprit Covidul, a oprit totul”. Cu ce se laudă Trump

”A oprit Covidul, a oprit totul”. Cu ce se laudă Trump

Preşedintele american, Donald Trump, a lăudat, în Arizona, eficienţa zidului construit pe o porţiune a frontierei dintre Statele Unite şi Mexic, afirmînd că a fost foarte util mai ales împotriva COVID-19, notează AFP, citată de Agerpres.

"Este zidul cel mai puternic care există în lume, beneficiază de o tehnologie incredibilă", a explicat preşedintele american cu prilejul unei mese rotunde la Yuma pentru a marca pragul de 200 de mile (322 de kilometri).

Liderul de la Casa Albă a insistat asupra faptului că este un zid de "netrecut", decât dacă ai avea "o scară extraordinar de lungă".


Donald Trump a insistat în mod deosebit asupra faptului că această construcţie este utilă pentru lupta contra imigraţiei ilegale, dar s-a dovedit foarte eficient, de asemenea, pentru a lupta împotriva răspîndirii COVID-19.

"A oprit Covidul, a oprit totul", a declarat preşedintele SUA.

"În California, de exemplu, sunt zone foarte infectate de partea mexicană. Dacă nu aveam zidul, situaţia ar fi fost catastrofală", a adăugat

Promis din prima zi a campaniei, la 16 iunie 2015, acest "zid minunat", a cărui descriere şi mărime au variat de-a lungul mitingurilor de campanie, este o sursă de frustrare pentru Donald Trump de la instalarea sa la putere.

În faţa refuzului democraţilor de a debloca fonduri pentru acest proiect pe care ei îl consideră ineficient, preşedintele Statelor Unite a căutat modalităţi de a ocoli Congresul, în special utilizînd fonduri ale Pentagonului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load