COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A murit Vera Lynn, vestita cîntăreață în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

A murit Vera Lynn, vestita cîntăreață în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Cîntăreaţa Vera Lynn, care a devenit un simbol al speranţei în Marea Britanie în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial şi mai recent pe durata pandemiei de coronavirus, graţie cîntecului său "We Will Meet Again", a murit joi la vîrsta de 103 ani, relatează BBC.

Familia cîntăreţei a confirmat că artista a murit joi dimineaţă în prezenţa rudelor sale apropiate, precizează BBC. "Familia noastră anunţă cu profundă tristeţe decesul uneia dintre cele mai îndrăgite artiste din Marea Britanie la vîrsta de 103 ani", precizează comunicatul familiei sale.

Informaţii despre înmormîntarea cîntăreţei Vera Lynn vor fi anunţate la o dată ulterioară, se afirmă în acelaşi comunicat.


Vera Lynn, supranumită "iubita forţelor armate", a contribuit la ridicarea moralului trupelor britanice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. În acest sens, ea a susţinut numeroase concerte nu doar în Marea Britanie, ci şi în India şi Myanmar.

Ea i-a încurajat pe soldaţii britanici care luptau peste hotare cu piese precum "The White Cliffs of Dover", devenită un simbol al speranţei şi al temerilor acestora în timpul luptelor cu Germania nazistă.

Pentru a marca centenarul naşterii artistei în 2017, o imagine uriaşă care reprezenta o fotografie din tinereţe a cîntăreţei Vera Lynn a fost proiectată pe celebrele Stînci Albe din Dover. Cu acea ocazie, Vera Lynn a lansat şi un nou album.

Cîntăreaţa, care a continuat să aibă apariţii şi intervenţii publice pînă de curînd, a vorbit cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei din Europa, pe 7 mai, despre curajul şi sacrificiul care au caracterizat naţiunea britanică în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Vera Lynn a apărut din nou pe primele pagini ale ziarelor din lumea întreagă şi la începutul lunii aprilie, după ce regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a folosit cuvintele ce compun titlul celebrei piese "We Will Meet Again" în alocuţiunea televizată în care a rostit un discurs, considerat istoric, prin care a transmis cetăţenilor ţării sale un mesaj de încurajare în timpul pandemiei de coronavirus.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load