COVID-19 în MOLDOVA

A fost aprobată componența Cabinetului de miniștri al Japoniei

A fost aprobată componența Cabinetului de miniștri al Japoniei

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe şi-a remaniat miercuri guvernul, înlocuind în principal miniştrii apărării şi afacerilor externe, a anunţat purtătorul de cuvînt al executivului într-o conferinţă de presă, informează France Presse.

Funcţiile cheie sînt încredinţate unor figuri deja prezente în fosta echipă dintre care unele îşi schimbă postul.

Taro Kono trece la Apărare, ceea ce poate fi interpretat ca un semn al sprijinului lui Abe faţă de fermitatea sa în recenta escaladare a unei dispute cu Coreea de Sud.

Toshimitsu Motegi, aflat în centrul negocierilor comerciale cu Statele Unite după ieşirea acestora din Acordul de parteneriat transpacific (TPP), îşi schimbă postul. El lasă revitalizarea economică pentru diplomaţie, o recompensă, în timp ce Tokyo şi Washington ar trebui să anunţe în curînd încheierea unei înţelegeri comerciale.

Postul pentru afaceri externe este totuşi cel mai sensibil, avînd în vedere relaţiile tensionate cu Coreea de Sud, disputele teritoriale cu China sau Rusia, pe lîngă programul nuclear al Coreei de Nord.

Purtătorul de cuvînt al guvernului, Yoshihide Suga, un pilon al echipei ce ocupă de asemenea funcţia de secretar general al executivului, rămîne în funcţie, alături de vicepremierul şi ministrul de finanţe Taro Aso.

În plus, alţi 13 nou-veniţi îşi fac intrarea, inclusiv la Mediu, Shinichiro Koizumi, fiul fostului şef al guvernului Junichiro Koizumi.

Din noua echipă nu fac parte decît două femei (la afaceri interne şi pentru jocurile olimpice), chiar dacă Abe continuă să spună că îşi doreşte o societate în care femeile "să strălucească".

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load