TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

32.000 de somoni au „evadat” de la o fermă din Chile

32.000 de somoni au „evadat” de la o fermă din Chile

Peste 32.000 de somoni au „evadat” de la o fermă piscicolă din sudul statului Chile şi niciunul dintre aceştia nu a fost încă recuperat, a anunţat miercuri într-un comunicat Serviciul Naţional pentru Pescuit şi Acvacultură (Sernapesca) din acest stat sud-american, relatează AFP, citată de Agerpres.

Cei 32.485 de somoni, destinaţi exportului, au scăpat luni dintr-o cuşcă, în care a fost observată o fisură de doi metri de către angajaţii companiei care deţine ferma, Salmones Aysen, în zona Los Lagos.


Ferma creşte în total circa 696.000 de somoni „coho”, cu o greutate medie de 3,1 kilograme, şi a primit o certificare din partea Sernapesca că nu foloseşte produse antimicrobiene şi antiparazitare în perioada de îngrăşare.

Cu o producţie de 631.000 de tone, Chile este al doilea cel mai mare producător de somon din lume, după Norvegia. Numeroase ferme piscicole au fost înfiinţate în sudul ţării, iar un număr mare de peşti sunt trataţi cu antibiotice.

Unele dintre companiile care deţin aceste ferme au fost sancţionate pentru nereguli în utilizarea antibioticelor sau pentru „evadarea” unor somoni din specii invazive şi prădătoare, cu consecinţe nefaste asupra echilibrului biodiversităţii marine.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load