Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Sărbătoarea Buna Vestire: moldovenii pun pe masă bucate din pește

7 apr. 13:00   Societate
2420 0

Sîmbătă, mare aglomerație s-a format la tarabele cu pește din Piața Centrală și asta pentru că astăzi creștinii ortodocși de stil vechi sărbătoresc Buna Vestire, zi în care au dezlegare la pește.

Oamenii au luat cu asalt sîmbătă tarabele în căutarea celui mai proaspăt pește, numai bun de gătit de Blagoveștenie, așa cum mai este cunoscută sărbătoarea în popor.

Cumpărătorii au avut parte de o varietate mare de produse și spun că n-au ținut cont de prețuri, notează Noi.md cu referire la Moldova 1.

„Am cumpărat un carpă de 120 de lei. Țin post, m-am împărtășit și acum o să mănînc pește cu mămăligă”.

Vînzătorii spun că s-au pregătit pentru această zi și dau asigurări că nu au majorat prețurile. Pentru peștele Caras sau Crap, cumpărătorii au plătit 55 de lei pentru kilogram. Cei care au procurat pește Tolstolob au scos din buzunar 45 de lei pentru un kilogram. Macroul congelat a costat 75 de lei.


„Cel mai bine este vîndut peștele hec, merge bine și peștele macrou la copt. Din el se mai face și scrumbie în condiții de casă”.

În fiecare an, în data de 7 aprilie, creștinii ortodocși prăznuiesc marea sărbătoare a Bunei Vestiri dedicată Maicii Domnului.

Mai multe informații despre tradițiile și sărbătorile din Republica Moldova puteți găsi pe site-ul moldovenii.md.

8
1
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?