X 
Transnistria stiri: 1417
Eurovision stiri: 504

Interdicție de pescuit pentru britanici

23 feb. 17:15   Externe
2232 0

Duma de Stat a Rusiei a denunțat un acord cu Marea Britanie privind pescuitul în Marea Barenț, care era în vigoare din 1956 și care permitea marinarilor britanici să pescuiască în zona apelor rusești de-a lungul coastei Peninsulei Kola.

Decizia de a denunța acest acord a fost luată la inițiativa președintelui rus Vladimir Putin, a declarat președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin. "(Putin) ne-a dat înapoi peștele nostru, pentru că a fost mîncat timp de 68 de ani de britanici, cei fără principii. Ei au anunțat sancțiuni împotriva noastră, dar tocmai ei își fac 40% din propria alimentație, din meniul lor de pește, din bacaliarul nostru. Acum să slăbească. Să devină mai deștepți!" a spus Volodin.

Acordul semnat de URSS și Marea Britanie, care a continuat să funcționeze cu Rusia ca succesoare a Uniunii Sovietice, a fost unilateral, a declarat șeful adjunct al Ministerului Agriculturii, Maxi Uvaidov. Potrivit lui, acesta a acordat drepturi doar "partenerilor noștri", în timp ce nu a extins în niciun fel drepturile pescarilor ruși.

În respingerea acordului, Duma de Stat a luat în considerare faptul că Marea Britanie a pus capăt tratamentului națiunii celei mai favorizate în comerțul bilateral cu Rusia la 15 martie 2022. Denunțarea "nu va provoca consecințe grave de politică externă și economice" pentru Moscova, se arată în nota explicativă a proiectului de lege.

23
1
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?