COVID-19 în MOLDOVA

Traficul aerian în R.Moldova a înregistrat o scădere de peste 70%

Traficul aerian în R.Moldova a înregistrat o scădere de peste 70%

Impactul crizei pandemice asupra aviației civile din Republica Moldova, măsurile întreprinse de autorități pentru susținerea acestui sector - au fost principalele subiecte abordate de ministrul Economiei, Sergiu Railean, în cadrul unei videoconferințe cu președintele Consiliului ICAO, Salvatore Sciacchitano.

Părțile au discutat și despre suportul pe care îl poate acorda Organizația Internațională a Aviației Civile (ICAO) țării noastre în armonizarea politicilor din acest domeniu cu cele internaționale

Ministrul Railean a menționat că traficul aerian în Republica Moldova a înregistrat o scădere de peste 70%, iar transportul de pasageri a fost afectat dramatic, cu o diminuare de peste 90%. Printre acțiunile de susținere a domeniului sînt: relaxarea regulatorie privind licențierea, aplicată conform recomandărilor ICAO, dar și elaborarea de comun cu operatorii aerieni și Asociația Națională a Agenților Economici din Turism din Moldova a unei politici uniforme pentru emiterea și utilizarea voucherelor în schimbul contravalorii biletelor achitate de pasageri.


La rîndul său, Salvatore Sciacchitano a afirmat că, ICAO este preocupată acum de elaborarea și aplicarea unui protocol de siguranță în sănătate publică în domeniul aviației civile.

Menționăm că Organizația Internațională a Aviației Civile este o agenție a Națiunilor Unite, principiile căreia au ca scop dezvoltarea sigură, eficientă și durabilă a transportului aerian internațional. Republica Moldova este membră a ICAO din anul 1994.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load