Principale obiectivele ale schimbării legislației în domeniul construcțiilor

Principale obiectivele ale schimbării legislației în domeniul construcțiilor

Unul dintre principalele obiective ale inițiativelor legislative elaborate care reglementează domeniul construcțiilor din Moldova este acela de a crea condiții egale pentru toate companiile de construcții, ceea ce va permite dezvoltarea concurenței.

Despre acest lucru a declarat consilierul municipal al PSRM, Alexandru Odințov, după prima ședință a grupului de lucru al parlamentului Moldovei privind elaborarea inițiativelor legislative în domeniul construcțiilor, transmite Noi.md.

"De mult timp a apărut necesitatea de a aduce normele din industria construcțiilor în conformitate cu realitatea și interesele locuitorilor orașelor și satelor. Sîntem martorii unor nelegiuiri și a dictaturii din partea dezvoltatorilor! Și acest lucru a devenit posibil, precum și furtul miliardelor din sistemul bancar, datorită "relaxării" legislației în favoarea marilor dezvoltatori și în detrimentul intereselor locuitorilor de către liberali și democrați", a scris Alexandru Odințov pe o rețea socială.

El a menționat că scopul schimbării legislației este acela de a crea condiții egale pentru toate companiile de construcții, ceea ce va permite dezvoltarea concurenței. În plus, acest lucru va permite eliminarea la maxim a daunelor asupra dezvoltării orașului și a intereselor locuitorilor, eliminarea încălcarilor legilor și reglementărilor de către autoritățile locale atunci cînd eliberează certificate de urbanism și autorizații, ceea ce duce la dezvoltarea corupției.
"Vrem adevăruri simple, dar importante: respectarea legilor, a normelor și regulamentelor de urbanism și respectarea intereselor locuitorilor. Și sînt convins că, în viitor, vor rămîne competitive companiile cu o reputație bună și care respectă legile", a declarat consilierul municipal din partea PSRM.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load