COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moldova va primi în curînd de la Rusia 200 mil. euro pentru reparația drumurilor

Moldova va primi în curînd de la Rusia 200 mil. euro pentru reparația drumurilor

Moldova, în cel mai scurt timp, va primi de la Rusia un credit în valoare de 200 de milioane de euro pentru reparația drumurilor.

Despre aceasta a anunțat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, după întrevederea de lucru cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, transmite Noi.md.

Părțile au discutat în cadrul dialogului un spectru larg de chestiuni ce țin de dezvoltarea și consolidarea parteneriatului strategic dintre țările noastre în cele mai importante domenii.

Ei au fost unanimi în opinia că pandemia de coronavirus nu poate fi un impediment în dialogul dintre Moldova și Rusia, exprimîndu-ne convingerea că această criză globală va uni și mai mult popoarele noastre frățești.


În acest context, președintele Moldovei a exprimat recunoștință conducerii Rusiei pentru lotul de asistență medicală sub formă de teste, medicamente și echipamente, care este pregătit pentru a fi expediat la Chișinău. El a menționat că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova colaborează activ cu ”Rospotrebnadzor” în vederea realizării cu succes a acestei misiuni.

De asemenea, șeful statului i-a adresat mulțumiri Federației Ruse pentru onorarea promisiunii de a oferi Republicii Moldova, în cel mai scurt timp, un credit în valoare de 200 de milioane de euro pentru reparația drumurilor.

Partea rusă a aprobat deja modificările respective în bugetul pentru anul 2020, iar autoritățile moldovenești urmează să opereze aceleași modificări în bugetul țării noastre, în timpul apropiat.

În încheierea discuției părțile au abordat problema evacuării cetățenilor Federației Ruse, care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova și și-au manifestat dorința să revină acasă.

Igor Dodon a exprimat disponibilitatea conducerii Moldovei de a acorda sprijinul necesar pentru organizarea curselor aeriene special, totodată, adresîndu-se către partea rusă cu solicitarea de a asigura transportarea cetățenilor Republicii Moldova de la Moscova spre Chișinău, cu aceleași curse aeriene.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load