Moldova și Croația au semnat un protocol. Ce prevede acesta

Moldova și Croația au semnat un protocol. Ce prevede acesta

Astăzi, 30 ianuarie, între Republica Moldova și Republica Croația a fost semnat protocolul adițional de modificare a Acordului moldo-croat privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor, notează NOI.md.


Protocolul a fost semnat de către ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, și ambasadorul Republicii Croaţia în Republica Moldova, cu sediul la București, Davor Vidiš.


Documentul a fost semnat în cadrul vizitei pe care oficialul croat o întreprinde în țara noastră, în perioada 29-31 ianuarie.


Protocolul semnat astăzi prevede modificarea articolului privind ”tratamentul național și tratamentul națiunii celei mai favorizate pentru investitorii ambelor părți”, precum și includerea articolului cu privire la ”interesele esențiale de securitate”. Acordul moldo-croat privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor a fost semnat pe 5 decembrie 2001 și a intrat în vigoare pe 20 martie 2007.


Părțile și-au exprimat interesul în intensificarea cooperării economice moldo-croate și valorificarea potențialului existent, precum și creșterea investițiilor reciproce. Ministrul Chiril Gaburici și Ambasadorul Davor Vidiš au optat pentru continuarea relațiilor economice prospere între Republica Moldova și Republica Croația.


În context, Davor Vidiš l-a felicitat pe Chiril Gaburici și i-a urat succes în funcția de ministru al Economiei și Infrastructurii.


Conform datelor Biroului Național de Statistică, volumul comerțului moldo-croat în ianuarie-noiembrie 2017 a înregistrat 2,7 milioane de dolari, în creștere cu 37,8%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016. În Republica Moldova sînt înregistrate 13 întreprinderi cu capital croat în valoare de 14,2 milioane de lei.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load