Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ce au convenit China și SUA

19 feb. 20:15   Externe
2182 0

Wang Xiaohong, membru al Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze și ministru al Securității Publice, și Alejandro Mayorkas, secretarul american pentru Securitate Internă, au convenit să pună în aplicare consensul important la care au ajuns cei doi șefi de stat în cadrul reuniunii de la San Francisco.

În timpul reuniunii de la Viena, Wang Xiaohong și A. Mayorkas au avut un schimb de opinii sincer, aprofundat și constructiv cu privire la punerea în aplicare a consensului la care au ajuns cei doi șefi de stat la reuniunea de la San Francisco, la avansarea cooperării bilaterale în domeniul controlului drogurilor și al aplicării legii și la abordarea preocupărilor reciproce.

Wang Xiaohong a remarcat că, în timpul reuniunii istorice de la San Francisco, președintele chinez Xi Jinping și președintele american Joseph Biden au stabilit "Viziunea San Francisco" orientată spre viitor.

Ministrul și-a exprimat speranța că ambele părți vor adera la consensul important la care au ajuns cei doi șefi de stat, vor susține principiile respectului reciproc, coexistenței pașnice și cooperării reciproc avantajoase, vor respecta interesele fundamentale și preocupările majore ale celeilalte părți și vor elimina obstacolele din calea cooperării bilaterale în domeniul controlului drogurilor și al aplicării legii, precum și al schimburilor umanitare.

Wang Xiaohong a îndemnat partea americană să pună capăt acțiunilor nejustificate de hărțuire și interogare a studenților chinezi și să se asigure că cetățenii chinezi sînt tratați în mod corect la intrare și că demnitatea lor este respectată pe deplin.


Ambele părți au convenit să promoveze dezvoltarea durabilă a relațiilor dintre China și SUA prin punerea în aplicare a consensului important la care au ajuns cei doi șefi de stat, prin menținerea dialogului și a cooperării în materie de control al drogurilor și de aplicare a legii, prin acordarea de semnificație preocupărilor reciproce, prin rezolvarea adecvată a problemelor pe baza respectului reciproc și prin depășirea diferențelor și promovarea cooperării reciproc avantajoase.

4
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?