COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

La sudul Moldovei au fost create 8 centre de sprijinire a afacerilor

La sudul Moldovei au fost create 8 centre de sprijinire a afacerilor

Cu sprijinul Uniunii Europene, în regiunea de sud a Moldovei au fost înființate opt centre de sprijinire a afacerilor, transmite Noi.md.

Potrivit datelor Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), 4 centre create în cadrul proiectului european „Porţile de sud ale Moldovei sînt deschise pentru afaceri și promovarea investițiilor" vor funcţiona pe lîngă consiliile raionale din Cantemir, Basarabeasca, Taraclia și Căușeni. Încă patru centre vor funcționa în cadrul incubatoarelor de afaceri din Cahul, Leova, Cimișlia și Ștefan Vodă.

Centrele sînt concepute pentru a oferi servicii de consultanță în afaceri și pentru a sprijini potențialii antreprenori în procesul de creare și dezvoltare a unei afaceri.


Reprezentantul delegației UE în Moldova, Marco Gemmer, a subliniat că lansarea acestor centre este o confirmare a angajamentului UE de a dezvolta afacerile private, inclusiv în regiunile și orașele mici, pentru a îmbunătăți condițiile de trai ale cetățenilor moldoveni.

Directorul executiv al Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Petru Gurgurov, a menţionat că prin aceste opt centre, antreprenorii din regiunea de sud vor primi sfaturi privind deschiderea, dezvoltarea și gestionarea afacerilor lor, precum și creșterea competitivității pe piețele locale, dar și cele străine.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Consiliul raional Cimişlia în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Agenția pentru Dezvoltare Regională „Sud".

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load