În Moldova mai mult se repară decît se construiește

În Moldova mai mult se repară decît se construiește

În Moldova, în 2017, volumul contractelor de construcții și lucrări de reparații a crescut în expresie bănească, în timp ce construcția de locuințe noi a înregistrat un declin, iar reparațiile curente și capitale – creștere.


Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în ianuarie-decembrie 2017, volumul lucrărilor executate de organizaţiile cu genul principal de activitate „Construcţii” a constituit 8984,2 milioane de lei sau 102,3% (în preţuri comparabile) faţă de nivelul înregistrat în perioada similară a anului 2016, relatează Noi.md.


Pe elemente de structură a lucrărilor executate, predomină efectuarea lucrărilor de construcții noi, realizate în volum de 4742,3 mil. lei, a căror pondere a constituit 52,8% din volumul total al lucrărilor executate, fiind în descreştere cu 7,4% faţă de perioada respectivă a anului precedent.


Lucrările de reparaţii capitale şi curente au însumat 4077,1 mil. lei. Comparativ cu ianuarie-decembrie 2016, acest volum s-a mărit cu 21,2% (în preţuri comparabile).


Pe obiecte de construcţii, în ianuarie-decembrie 2017, volumul lucrărilor de construcții executate la clădirile nerezidențiale și la construcțiile inginerești a crescut cu 6,7% și, respectiv, cu 11,6% față de ianuarie-decembrie 2016.


 


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load