TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Greceanîi: cotele UE pentru furnizarea de produse agricole din Moldova sînt insuficiente

Greceanîi: cotele UE pentru furnizarea de produse agricole din Moldova sînt insuficiente

Cotele introduse de Uniunea Europeană pentru furnizarea de produse agricole din Moldova nu sînt suficiente pentru antreprenorii moldoveni.

Este declaraţia președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, făcută de aceasta într-un interviu exclusiv cu Eurasia.Expert, relatează Noi.md.

Astfel, Zinaida Greceanîi a menționat că UE nu este pregătită astăzi să examineze includerea de noi țări, iar Moldova este satisfăcută de statutul de parteneriat amplu.


„Pentru noi, în primul rînd, este important ca nivelul relațiilor comerciale și economice cu UE să mențină dinamici pozitive și să aibă perspective de creștere stabilă”, a declarat președintele parlamentului moldovean.

De asemenea, a atras atenția asupra faptului că, din păcate, dinamica comerțului dintre Moldova și UE este în scădere.

„ Nivelul exporturilor de mărfuri moldovenești către UE a scăzut în ianuarie-august 2019 cu aproximativ 3% față de perioada similară a anului trecut. Ponderea țărilor UE în volumul total al exporturilor moldovenești în ianuarie-august 2019 s-a ridicat la 65,7% față de 69,2% în 2018. Se poate remarca faptul că cotele UE pentru furnizarea de produse agricole din Moldova sînt insuficiente pentru antreprenorii moldoveni ", a subliniat Zinaida Greceanîi.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load