TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moldova este pentru majorarea cotelor la exportul de produse agricole în UE

Moldova este pentru majorarea cotelor la exportul de produse agricole în UE

Moldova se pronunță pentru majorarea cotelor la exportul de produse agricole în Uniunea Europeană, fapt ce va contribui la extinderea comerțului și sporirea nivelului de trai al cetățenilor.

Acest lucru a fost declarat de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Moldovei, Nicu Popescu, în cadrul unei întrevederi cu șeful delegației Uniunii Europene, Peter Michalko, relatează Noi.md.

Astfel, părțile au discutat stadiul actual al relațiilor bilaterale moldo-comunitare, asistența financiară acordată Republicii Moldova de către Uniunea Europeană, implementarea reformelor, precum și agenda reuniunilor RM-UE.


Potrivit comunicatului MAEIE, în contextul discuțiilor despre schimburile comerciale cu Uniunea Europeană, ministrul Nicu Popescu a subliniat că „mărirea cotelor de export la produsele agricole moldoveneşti în Uniunea Europeană va contribui la crearea a noi locuri de muncă sigure, creşterea salariilor şi a nivelului de trai al oamenilor”.

De asemenea, persoanele oficiale au discutat și despre mersul implementării reformelor în diferite sectoare, dar şi ambiţioasele planuri care trebuie realizate de țara noastră împreună cu partenerii europeni, inclusiv elaborarea noii agende de asociere, pregătirea pentru următoarea reuniune a Consiliului de Asociere RM-UE precum şi contactele bilaterale care vor avea loc în viitorul apropiat.

Șeful diplomației moldovenești a mulțumit ambasadorului Peter Michalko pentru susţinerea financiară şi consilierea în diverse domenii pe care Uniunea Europeană o acordă Republicii Moldova.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load