Gazoductul Ungheni-Chişinău va fi construit de către Transgaz

Gazoductul Ungheni-Chişinău va fi construit de către Transgaz

Transgaz va construi gazoductul Ungheni-Chişinău, unde speră să ajungă gaz românesc în anul 2019.


Asta după ce ieri, SRL Euro Transgaz, unde asociat unic este Transgaz SA România, a devenit câștigătorul competiției de privatizare a companiei de stat moldovenești Vestmoldtransgaz - operatorul gazoductului Iași-Ungheni.


Anunțul a fost făcut de către Pavel Filip, în cadrul declarațiilor oferite cu ocazia vizitei prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, la Chișinău.


„Cred că nu există îndoială cât de important pentru R. Moldova este securitatea energetică. Dacă până acum vorbeam de posibilitatea de a importa gaze natural doar dintr-o singură sursă, această investiție ne ve asigura să diversificăm sursele de import a gazelor naturale, fapt care stă la baza securității energetice a unui stat. Am diguranța că va avea de câștigat nu doar investitorul, nu doar statul român sau Republica Moldova, dar va avea de câștigat consumatorul final de gaze naturae cetățenii R. Moldova”, a menționat Filip.


Pavel Filip a menționat că „atunci când ești alimentat dintr-o singură sursă, ești vulnerabil”. Mai mult, acest proiect trebuie privit nu doar drept un simplă investiție. „Având în vedere că România este membră a Uniunii Europene, aceste proiect semnifică interconexiunea la sistemul energetic european”, a mai declarat prim-ministrul moldovean. 


 


 


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load