TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Experții Rospotrebnadzor vor inspecta mai multe vinării din Moldova

Experții Rospotrebnadzor vor inspecta mai multe vinării din Moldova

Experții din Rospotrebnadzor vor inspecta șase companii vinicole din Moldova, săptămîna aceasta, pentru a putea extinde lista exportatorilor de produse vinicole în Rusia.

Declaraţia îi aparţine lui Vladislav Cotici, Directorul General Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor,care însoțește, săptămîna aceasta, un grup de experți ai Serviciului Federal de Supraveghere a Protecției Drepturilor Consumatorului și Bunăstarea Umană din Federației Ruse, sosiţi pentru inspectarea mai multor companii vinicole moldovenești.


“Companiile vinicole din Moldova au potențial de producere pentru o piață mai largă, de aceea, experții Rosspotrebnadzor vor evalua potențialul de export în Federația Rusă”, a spus Vladislav Cotici.

Potrivit lui, părţile vor face un schimb de opinii privind noile prevederi ale legislației naționale din domeniu, precum si procedurile de asigurare a controlului calității și siguranței produselor vitivinicole, care vor contribui la facilitarea exporturilor din Republica Moldova în Federația Rusă.

Şeful de la ANSA a specificat că experții Rosspotrebnadzor vor inspecta pe parcursul săptămânii curente 6 companii vinicole moldovenești, în contextul examinării extinderii listei de companii aprobate pentru export pe piața Federației Ruse.

În prezent, 23 de întreprinderi vinicole din Moldova dispun de dreptul de a exporta în Federația Rusă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load