COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon: De la 1 octombrie Moldova primește gaze rusești mai ieftine

Dodon: De la 1 octombrie Moldova primește gaze rusești mai ieftine

Începînd cu 1 octombrie 2019, Moldova primește de la Gazprom gaze naturale mai ieftine.

Despre acest lucru a declarat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, pe canalul de televiziune Moldovei 1, transmite Noi.md.

Șeful statului a explicat că prețul gazelor pentru consumatorii finali nu a scăzut, deoarece reducerea primită din partea Rusiei nu permite decît să acopere parțial pierderile rămase de la guvernarea precedentă.


„După ceea ce ne-a lăsat fosta guvernare, tariful la gaze pentru consumatorii casnici trebuia să crească cu 40-70%. Dar reducerea la prețuri pe care am primit-o acum compensează parțial pierderile rămase de la autoritățile anterioare, care, în loc să crească prețurile la gaze din cauza creșterii prețului de achiziție, au redus tarifele înainte de alegeri în scop electoral”, a spus șeful statului.

Potrivit acestuia, dacă formula actuală de calculare a prețului gazelor se va păstra, atunci costul său începînd cu 1 ianuarie 2020 va mai scădea cu 40-50 USD pentru 1.000 de metri cubi și va fi atins nivelul valorii de cumpărare conținut în tariful curent pentru consumatorii finali.

„De la 1 aprilie 2020, dacă prețul la gaze va scădea și mai mult, va fi posibilă reducerea tarifului deja și pentru consumatorii finali”, a spus președintele Republicii Moldova.

El a precizat că dacă nu ar fi ajuns la un acord cu președintele rus Vladimir Putin privind reducerea prețurilor la gaze pentru Moldova începînd cu 1 octombrie 2019 și ar fi crescut brusc tarifele pentru consumatori înainte de sezonul de încălzire, ar fi fost un dezastru pentru toți locuitorii și o explozie socială.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load