COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Denumirea oficială a statului se va regăsi în șase mărci noi

Denumirea oficială a statului se va regăsi în șase mărci noi

Mai multe companii au obținut permisiunea de folosire a denumirii oficiale a statului în șase mărci noi.

Decizia de acordare a permisiunii a fost luată în data de 27 mai, în ședința Comisiei pentru examinarea cererilor privind acordarea permisiunii de folosire a denumirii oficiale sau istorice a statului în marca de produs şi/sau serviciu, precum şi în desenul sau modelul industrial.

Domeniile de activitate ale solicitanților care au cerut să folosească denumirea statului se referă la produse alimentare (carne, lactate, patiserie etc.), băuturi nealcoolice și alcoolice, servicii de informare și publicitate, servicii financiare şi imobiliare, servicii de alimentaţie publică, divertisment etc.

Potrivit legislației, mărcile care conţin denumirea oficială sau istorică a statului pot fi înregistrate numai cu acceptul Comisiei pentru examinarea cererilor privind acordarea permisiunii de folosire a denumirii oficiale sau istorice a statului în marca de produs şi/sau de serviciu, precum şi în desenele sau modelele industriale.


Pentru a obţine permisiunea respective, solicitantul trebuie să adreseze Comisiei o cerere în conformitate cu prevederile Regulamentului privind modul şi condiţiile de acordare a permisiunii de folosire a denumirii oficiale sau istorice a statului în marca de produs şi/sau de serviciu, precum şi în desenele sau modelele industriale.

Permisiunea pentru folosirea denumirii oficiale sau istorice a statului ca element neprotejat în marca de produs şi/sau de serviciu, precum şi în desenul sau modelul industrial se acordă pe termen de 10 ani, iar în desenul sau modelul industrial – pe termen de 5 ani, cu dreptul de prelungire, la cererea solicitantului.

Pentru utilizarea denumirii statului fără permisiune, Codul Contravențional prevede amenzi de la 3.600 de lei la 7.500 pentru persoane fizice și de la 5.000 la 7.500 de lei pentru persoane juridice.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load