COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Autoritățile nu vor ceda în fața Avia Invest: "Vom merge mai departe cu întoarcerea Aeroportului"

Autoritățile nu vor ceda în fața Avia Invest: "Vom merge mai departe cu întoarcerea Aeroportului"

Întoarcerea Aeroportului Internațional Chișinău în gestiunea statului este o prioritate pentru noi. Declarația a fost făcută de Igor Dodon, în cadrul emisiunii “Președintele Răspunde”. Șeful statului a explicat cum este posibil acest lucru.

„Avia Invest era datoare statului cu 22+9 mln lei. În baza la asta a început procedura de insolvabilitate. În regim de urgență, ei au găsit bani și au achitat datoria. Evident că nu poate merge insolvabilitatea, dacă nu are datorii la stat, dar asta nu înseamnă că noi nu o să atingem obiectivul de a reîntoarce Aeroportul în gestiunea statului. Este obiectivul strategic al nostru. Acolo sînt o mulțime de încălcări. Pînă pe 30 iunie, investiții care ei nu le-au făcut, sînt peste 60 de mln euro datorii la investiții. Pe aceste abordări o să meargă mai departe.”, a spus Igor Dodon.

Șeful statului a precizat că din această cauză, în ultima perioadă, s-au activizat Andrian Candu și Ilan Șor. Totodată, Igor Dodon a reiterat că procedura de insolvabilitate putea fi începută în vara lui 2019, de Guvernul Sandu.


“În loc să pornească această insolvabilitate, ei stăteau cu Rothschild prin cabinete închise”, a conchis șeful statului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load