„Arena Chișinău”: cînd va fi emisă autorizația de construire

 „Arena Chișinău”: cînd va fi emisă autorizația de construire

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a prezidat prima ședință a Grupului de lucru privind implementarea proiectului de edificare a arenei polivalente „Arena Chișinău”.


Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, din componența Grupului de lucru mai fac parte ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici, dar și alți reprezentanți ai instituțiilor de resort, relatează Noi.md. 


Prioritatea Grupului de lucru este elaborarea, în termen de 10 zile, a Foii de parcurs pentru asigurarea implementării proiectului de edificare a arenei polivalente, cu examinarea creării unui parteneriat public-privat în acest sens. De asemenea, pînă la 1 aprilie 2018, membrii Grupului trebuie să prezinte Guvernului spre examinare și aprobare proiectele actelor normative necesare implementării acestui proiect. 


La începutul ședinței, ministrul Chiril Gaburici a prezentat conceptul „Arena Chișinău” și necesitatea edificării acesteia în Republica Moldova. „Construcția unei arene polivalente reprezintă o prioritate strategică a statului, odată ce oferă Republicii Moldova o serie de avantaje și oportunități. Conform studiului de prefezabilitate, elaborat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, „Arena Chișinău” va avea o capacitate de 3000-5000 de locuri, 800-1200 de locuri de parcare și va putea găzdui diferite evenimente sportive, dar și conferințe, expoziții sau concerte. Construcția va avea, de asemenea, o piscină olimpică, terenuri de tenis, facilități pentru spa și fitness”, a menționat ministrul Chiril Gaburici, care este și președinte al Grupului de lucru. 


Potrivit demnitarului, selectarea partenerului privat va fi efectuată în baza unui concurs public și transparent la nivel internațional, pentru a asigura alegerea unui dezvoltator bun, cu experiență în domeniu, cu servicii de calitate, executate în termenii stabiliți. 


De asemenea, în baza studiului de prefezabilitate, s-a propus ca arena polivalentă să fie edificată pe terenul aflat în administrarea Centrului de Excelență în Viticultură și Vinificație din comuna Stăuceni, suprafața estimativă necesară construcției fiind de circa 10 ha. 


În cadrul ședinței a fost definitivată Foaia de parcurs, care prevede un șir de acțiuni, precum și instituțiile care vor fi implicate în procesul asigurării implementării proiectului de edificare a „Arenei Chișinău”.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load