56 de medalii la concursul internațional Asia Wine Trophy pentru vinurile din Moldova

56 de medalii la concursul internațional Asia Wine Trophy pentru vinurile din Moldova

Vinurile din Moldova au înregistrat un nou record de medalii la concursul Asia Wine Trophy 2019, scrie Noi.md.

Vinul „Traminer Late Harvest” al vinăriei Fautor din regiunea Valul lui Traian a fost premiat cu Marea Medalie de Aur, alte 34 de vinuri fiind  medaliate cu aur, iar 21 cu medalii de argint. Competiția s-a desfășurat în perioada 18-21 august, la Daejeon, Coreea de Sud.

Concursul Asia Wine Trophy este cel mai mare concurs de vinuri din Asia care se desfășoară sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV), fiind înscrise peste 4000 de probe din întreaga lume, iar aprecierea calității vinurilor a fost efectuată de experți din 26 de țări, inclusiv 6  degustători din Republica Moldova. Conform regulamentului OIV, doar 30% din mostrele înscrise în concurs pot obține medalii.

Industria vitivinicolă reprezintă 5% din totalul exporturilor, jucînd un rol important în economia Moldovei și servind drept sursă de venit pentru mai mult de 200.000 de oameni. În ultimii ani, Moldova a început să-și orienteze exporturile către piețele de calitate din UE și Asia, cîștigînd peste 1000 de medalii la concursuri internaționale.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load