Relațiile se destramă mai ușor în ziua de azi

Relațiile se destramă mai ușor în ziua de azi

Poate te întrebi și tu de ce relațiile se destramă mai ușor în ziua de azi. Ai auzit poveștile de dragoste ale bunicilor și ale străbunicilor, poate chiar ale părinților tăi. Nu au avut relații ideale, dar au rămas împreună pînă la adînci bătrînețe. Oare de ce nu poți avea și tu o căsnicie atît de solidă ca a lor?


De ce relațiile se destramă mai ușor. Oamenii nu sînt dispuși la compromisuri


Răspunsul ar putea fi că generațiile de acum nu sînt pregătite pentru sacrificiile pe care este nevoie să le facă. Ca să rămîi într-o relație, trebuie să faci compromisuri, de a oferi dragoste necondiționată chiar atunci cînd celălalt pare că nu merită. Dar noi am fost educați și ne educăm copiii într-o civilizație a confortului. Nu trebuie să sufere deloc. Tot timpul trebuie să se simtă bine. Relațiile se destramă mai ușor pentru că partenerii caută să se simtă bine tot timpul. Nu mai vor să aibă îngăduință unul pentru celălalt și să-i treacă cu vederea greșelile și defectele. Bineînțeles, violența domestică sau alte fapte extreme nu ar trebui tolerate.


De ce relațiile se destramă mai ușor. Tinerii nu mai caută dragostea, ci îndrăgostirea


O altă problemă este că tinerii nu mai caută dragostea, ci îndrăgostirea. Vor un partener de distracție, nu unul de viață. De aceea, relațiile se destramă mai ușor atunci cînd intervine cea mai mică urmă de plictiseală. Ne dorim pe cineva cu care să mergem la petreceri, nu pe cineva lîngă care să putem tăcea și să ne simțim bine. Atunci cînd încep micile probleme care nu se pot evita, ne gîndim imediat să schimbăm partenerul. Nu de dorim predictabilitate și rutină în cuplu, lucruri normale într-o căsnicie.


Soluția ar putea fi răbdarea și realismul


De aceea, este mai greu să menții o relație în care unul sau amîndoi caută doar părțile bune și pleacă la cel mai mic semn că nu ar merge bine. Astfel, relațiile se destramă mai ușor. Soluția ar putea fi răbdarea și realismul. Nu te poți aștepta la acel "au trăit împreună pînă la adînci bătrînețe" fără conflicte sau probleme. Vor fi boli, copii care plîng noaptea, momente de criză financiară, dar e bine să știi că poți trece peste ele avînd alături pe cineva. Poate mai sînt posibile frumoase povești de dragoste și în ziua de azi. Dar nu sînt ca în filme sau ca în cărți. Sînt, pur și simplu, ca în viață, cu bune și cu rele. Stă în puterea voastră să fie mai multe amintiri frumoase decît probleme.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load