COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință au criticat ideea de a forța copiii să-și mănînce porția

Oamenii de știință au criticat ideea de a forța copiii să-și mănînce porția

Oamenii de știință francezi au declarat că metoda de educare prin care părinţii impun copiii să-și golească farfuria, nu este utilă, ci mai degrabă dăunătoare.

Potrivit acestora, există riscul ca în acest caz copiii să înceapă să-și ignore foamea.

„Să impui un copil să mănînce totul din farfurie înseamnă să renunți la speranța că produsele vor fi apreciate”, spune Sophie Nicklaus, director de cercetare la Centrul pentru Științele Gustului și al Nutriției.


Se observă că o astfel de practică va atribui alimentelor în ochii copilului o evaluare negativă și el va începe să-și ignore foamea.

Oamenii de știință de la Centrul pentru Științele Gustului și al Nutriției amintesc că copiii au dimensiuni mai mici ale stomacului decît adulții, de aceea nu trebuie să fie serviţi cu porţii de mîncare prea mari.

De asemenea, cercetătorii au ajuns la concluzia că problemele supraponderabilităţii din familiile defavorizate sînt legate de practicarea economisirii alimentelor și, ca urmare, dorința de a forța copilul să mănînce totul pînă la sfîrșit.

Pe 22 iulie, Lyudmila Denisenko, membră a Societății Naționale a Nutriţioniştilor din Rusia, a declarat pentru Izvestia că slănina este foarte sănătoasă pentru un consum moderat.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load