COVID-19 în MOLDOVA

Masca care poate transcrie și traduce toate conversațiile (VIDEO)

Masca care poate transcrie și traduce toate conversațiile (VIDEO)

Funcționează în nouă limbi și va fi disponibilă din septembrie, transmite vice.com.

Din cauza pandemiei care pare fără sfîrșit, oamenii din jurul lumii încearcă să-și adapteze rutina zilnică la noile restricții. Multe țări au renunțat la carantină, iar asta a însemnat crearea unei „lumi noi” care să fie sigură pentru toată lumea. Una dintre cele mai mari schimbări e purtarea măștii, care s-a dovedit că încetinește răspîndirea virusului. În timp ce mulți nu prea se dau în vînt după ea, un startup japonez a găsit o cale prin care să facă accesoriul ăsta și mai folositor în conversațiile de zi cu zi.

Donut Robotics dezvoltă „c-mask”, o mască inteligentă care poate înregistra conversațiile, transcrie ca mesaje via BlueTooth și o aplicație, ca apoi să le și traducă. Poate să facă și apeluri, să transcrie discuțiile dintr-o întâlnire și chiar să mărească volumul vocii vorbitorului. În prezent funcționează în nouă limbi: japoneză, engleză, chineză, franceză, coreeană, thailandeză, indoneziană, spaniolă și vietnameză. Conform unui studiu din 2016, în jur de 70% dintre adulții japonezi cred că știu puțină engleză, astfel că masca îi poate ajuta în timpul conversațiilor cu persoane care nu-s din țară.


Inginerii de la Donut Robotic au venit cu ideea în timp ce discutau despre viitorul companiei, care dezvolta ghizi și traducători robotizați pentru aeroportul Haneda din Tokyo înainte de pandemie, conform Reuters.

Au reușit să strângă 28 de milioane de yeni (1 120 000 RON) ca să dezvolte în continuare tehnologia asta pentru măști, prin site-ul de crowdfunding japonez Fundinno. Suma asta e triplă față de obiectivul lor inițial de șapte milioane de yeni, ceea ce arată că există cerere pentru produs.

„Pentru mulți ani, noi [Donut Robotics] am lucrat la dezvoltarea roboților și am decis să folosim tehnologia ca să ajute și-n lumea post-coronavirus”, a zis CEO-ul Donut Robotics Taisuke Ono într-un interviu cu Reuters Japonia.

Primele cinci mii de c-masks vor fi lansate în septembrie și vor fi vândute la 3 980 de yeni bucata (159 RON) în Japonia. Startup-ul speră să le aducă și-n alte țări cum ar fi SUA, China și părți din Europa.

Dar nu se vor opri aici.

Conform site-ului lor, Donut Robotics plănuiesc să ducă mai departe tehnologia asta și să-i adauge opțiuni VR și AR.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load