Iată de ce nu trebuie să mai arunci cojile de banană

Iată de ce nu trebuie să mai arunci cojile de banană

Sursă de fibre și potasiu, bananele și-au câștigat o reputațe destul de bună, fiind folosite mai ales de către persoanele care merg des la sală și vor să crească masa musculară.


Însă știi la ce poți folosi coaja de la banană?


Iată ce probleme ai putea elimina din viața ta data viitoare când alegi să consumi o banană și nu vei mai arunca coaja:


Te scapă de negi


Inestetica problemă poate fi tratată cât ai clipi dacă alegi să aplici pe suprafața locului lezat partea din interiorul coajei de banană. Astfel nu doar că va dispărea negul dar vei preveni și apariția altora pe viitor în zona respectivă.


Bogată în vitamine și minerale dar și fibre, banana este benefică atât pe plan intern cât și extern.


Albește-ți dinții cu coaja de banană


Nu, nu este o glumă, încearcă și te vei convinge singur. Banana nu are grijă doar de pielea ta, mai mult atât te oate ajuta să îți albești dantura într-un mod eficient, simlu și rapid.


Ai nevoie să îți freci dinții timp de două săptămâni cu interiorul cojii de banană și vei rămâne uimit cât de funcțional este acest truc.


Antioxidanții ce îi conține te va ajuta să combați îmbătrânirea prematură, să ai grijă de dantura ta și mai ales de digestia ta.


În plus, în cazul în care te confrunți cu vreo durere la nive extern, tot coaja de banană îți va fi de folos datorită efectului său analgezic.


Remediu pentru psoriazis


La fel ca în cazul durerilor externe, și în cazul psoriazisului banana funcționază de minune. Freacă zona respectivă cu coaja de banană și rezultatele bune nu vor întârzia să apară.


Dacă problema ta nu se regăsește mai sus și vrei doar să scapi de câteva kilograme bune alege să înlocuiești prânzul cu două banane, să consumi și partea albă din interiorul cojii și sari peste cină. Bea multă apă și ceai de păpădie aproximativ un litru pe zi și vei vedea cum această doleanță a ta se va rezolva.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load