Iată de ce nu trebuie să mai arunci cojile de banană

Iată de ce nu trebuie să mai arunci cojile de banană

Sursă de fibre și potasiu, bananele și-au cîștigat o reputațe destul de bună, fiind folosite mai ales de către persoanele care merg des la sală și vor să crească masa musculară.


Însă știi la ce poți folosi coaja de banană?


Iată ce probleme ai putea elimina din viața ta data viitoare cînd alegi să consumi o banană și nu vei mai arunca coaja:


Te scapă de negi


Inestetica problemă poate fi tratată cît ai clipi dacă alegi să aplici pe suprafața locului lezat partea din interiorul coajei de banană. Astfel, nu doar că va dispărea negul, dar vei preveni și apariția altora în zona respectivă.


Bogată în vitamine și minerale, dar și fibre, banana este benefică atît pe plan intern, cît și extern.


Albește-ți dinții cu coaja de banană


Nu, nu este o glumă, încearcă și te vei convinge. Banana nu are grijă doar de pielea ta, mai mult decît atît, te poate ajuta să-ți albești dantura într-un mod eficient, simlu și rapid.


Trebuie să îți freci dinții zilnic pe parcursul a două săptămîni cu interiorul cojii de banană și vei rămîne uimit cît de funcțional este acest truc.


Antioxidanții ce îi conține te vor ajuta să combați îmbătrînirea prematură, să ai grijă de dantură și mai ales de digestie.


În plus, în cazul în care ai vreo durere externă, tot coaja de banană îți va fi de folos datorită efectului său analgezic.


Remediu pentru psoriazis


La fel ca în cazul durerilor externe, și în cazul psoriazisului banana funcționază de minune. Freacă zona respectivă cu coajă de banană și rezultatele bune nu vor întîrzia să apară.


Dacă problema ta nu se regăsește printre cele de mai sus și vrei doar să scapi de cîteva kilograme bune, alege să înlocuiești prînzul cu două banane, să consumi și partea albă din interiorul cojii și sari peste cină. Bea multă apă și ceai de păpădie (aproximativ un litru pe zi) și vei vedea cum dorința ți se va împlini.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load