Fructe ideale pentru cei cu diabet zaharat

Fructe ideale pentru cei cu diabet zaharat

Fructele sînt pline de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți și sînt recomandate pentru o dietă sănătoasă.


Anumite fructe pot să fie incluse în dieta persoanei diagnosticate cu diabet zaharat. Totul este să cunoști cantitatea de carbohidrați pe care o conține fructele pe care vrei să le mănînci, cît și indicele glicemie al acestora.


Medicii spun că este bine să alegi fructele care au un indice glicemic mic, tocmai pentru a măsura modul în care un alimente ce conține carbohidrați poate crește nivelul de zahăr din sînge.


Iată care sînt cele mai bune fructe pentru persoanele cu diabet zaharat:


Zmeura. Conține puțin carbohidrați și are o mulțime de beneficii inclusiv pentru menținerea sănătății inimii.


Rodiile sînt bogate în antioxidanți și în plus te apără de radicalii liberi și bolile cronice.


Afinele. Acestea se pare că au un rol important în stabilizarea valorilor glicemiei. De asemenea, sînt studii care arată că o cură de afine poate să prevină chiar bolile cardiovasculare, practic principala complicația a celor care sînt diagnosticați cu diabet zaharat.


Caisele sînt și ele recomandate diabeticilor, fiindcă conțin doar 17 calorii, sînt bogate în fibre și antioxidanți puternici, ca zeaxantina și luteina.


Cireșele, la fel de bogate în antioxidanți, sînt perfecte pentru diabetici. Acestea conțin de 19 ori mai mult betacaroten, un antioxidant puternic, decît căpșunele și afinele. Pe lîngă faptul că reglează somnul datorită conținutului de melatonină, cireșele scad glucoza din sînge și reduc colesterolul, fiind bune și pentru calmarea durerilor articulare.


Merele sînt bogate în fibre și au un conținut scăzut de calorii. Acestea sînt practic fructele ideale în cazul celor care au diabet zaharat, mai mult, sînt fructe care se găsesc tot timpul anului și pot fi consumate ca și gustări zilnic.


Perele conțin în proporție de 80% apă, sînt bogate în fibre, vitamine și minerale. Mai mult, au un indice glicemic mic fiind recomandate celor care au diabet.


Căpșunile au un indice glicemic mic, de aceea sînt ideale în cazul celor cu diabet. Mai mult, acestea susțin imunitatea organismului, în plus sînt recomandate și celor care au obezitate și prediabet, ajutînd la pierderea kilogramelor în plus.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load