Eşti nefericit? Iată care ar putea fi motivul.

Eşti nefericit? Iată care ar putea fi motivul.

Ştiai că dacă eşti nefericit poţi avea un IQ ridicat? Legătura dintre nivelul de inteligenţă şi nefericire se pare că este una extrem de strînsă. 


De ce eşti nefericit dacă esti foarte inteligent? Iată de ce!


Analizează totul în exces


Nu le scapă nimic din ceea ce li se întîmplă, totul trece prin filtrul lor analitic. De aceea sînt predispuși la oboseală psihică și uneori chiar depresie. Să admită că au greșit fără să fie foarte critici cu ei înșiși este destul de greu pentru majoritatea oamenilor cu un IQ peste medie. În acest fel se raportează și la cei din jur. Însă greșelile nu sînt mereu un lucru negativ și ne ajută să evoluăm.


Sînt foarte exigenți


Au țeluri înalte și nu sînt dispuși să renunțe pînă nu ajung acolo unde își doresc. Reușitele mărunte pot trece neobservate și acesta este un motiv pentru care oamenii inteligenți sînt nefericiți. sînt atît de exigenți cu ei înșiși, încît un eșec poate fi o adevărată catastrofă. Un exercițiu de recunoștință i-ar ajuta să elimine gîndurile negative.


Vor să răspundă așteptărilor celorlalți


Succesul vine și cu dezavantaje. Copiii supradotați sînt un exemplu viu. Oamenii au așteptări mai mari de la ei și sînt privați de activitățile normale ale copiilor. Acest lucru le poate provoca anxietate. Tulburările de anxietate le pot afecta personaliatea și abilitățile emoționale.


Nu sînt raționali


Cînd nu te poți distanța de idealurile și obiectivele tale profesionale, viața personală are de suferit. Asta se întîmplă adesea în cazul intelectualiilor. sînt capabili să ia decizii raționale în ceea ce privește domeniul de activitate, dar să aleagă prost atunci cînd vine vorba de ei și asta să se le cauze multe probleme.


Sînt foarte stresați


Oamenii cu inteligență peste medie sînt mult mai stresați decît ceilalți. Presiunea pe care o pun pe ei și analiza în detaliu a fiecărui lucru poate genera stres cronic. În acest stadiu organismul este slăbit și pot apărea probleme de sănătate cum ar fi: astm, boli de inimă, cancer, hipertensiune.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load