COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cum ne ajută timpul petrecut în natură

Cum ne ajută timpul petrecut în natură

Ai observat pînă acum cît de binedispusă ești după o plimbare în aer liber? Oboseala aproape că dispare, iar lucrurile care mai înainte te îngrijorau ți te par deodată mărunte.

Ei bine, chiar și cercetătorii s-au convins de beneficiile timpului petrecut în aer liber.

Cînd stăm în mijlocul naturii, sănătatea noastră — și cea fizică, și cea psihică – are numai de cîștigat. Numeroase studii au demonstrat că o plimbare prin pădure, de exemplu, alungă stresul, oboseala și ține depresia departe. Tot la capitolul sănătate psihică, ne ajută să avem o memorie mai bună, să avem o putere de concentrare mai mare și să fim mai creativi, lucru util chiar și în găsirea unor soluții la sarcinile cele mai comune care ne dau bătăi de cap. Pe de altă parte, timpul pe care îl petrecem în natură ne mai ajută și să avem o vedere mai bună, un sistem imunitar puternic, o tensiune arterială optimă și reduce chiar și inflamațiile. Astfel, nu doar că vom trăi mai mult, dar vom trăi și mai bine.

Așadar, fă-ți un obicei din a petrece mai mult timp în natură. Începe treptat: azi o plimbare prin parc, mîine un picnic spontan seara, după birou. Cînd pornești în astfel de plimbări, uită de telefon. Lasă scroll-ul și pozele. Inspiră adînc și privește în jurul tău. La următoarele ieșiri, ia și o carte sau o revistă. Alteori, bucură-te de plimbare alături apropiații tăi și profitați de momentele astea de relaxare, care vă vor aduce și mai tare împreună.


Cînd vine weekend-ul, aventurează-te într-o drumeție de-o zi undeva la munte, într-o rezervație naturală sau o pădure de lîngă orașul în care locuiești. Ia-i cu tine pe cei la care ții și deconectați-vă de la agitația vieților noastre de zi cu zi. Dacă mergeți la munte, alegeți trasee potrivite pentru condiția voastră fizică, echipați-vă corespunzător și bucurați-vă de frumusețea naturii prin toate simțurile. La fel de bine puteți alege o plimbare cu barca pe lac sau o zi la pescuit.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load