COVID-19 în MOLDOVA

Cum influențează zonele verzi dezvoltarea copiilor

Cum influențează zonele verzi dezvoltarea copiilor

Copiii care cresc în comunităţi urbane verzi au o inteligență mai dezvoltată şi un comportament mai asertiv, potrivit unui studiu la care au participat 600 de copii cu vîrste cuprinse între 10-15 ani.

Există deja dovezi care arată că spaţiile verzi îmbunătăţesc diverse aspecte ale dezvoltării cognitive a copiilor. S-a demonstrat că acest lucru ajută şi la creşterea IQ-ului, transmite Știri.md cu referire la Tvr.ro.

Tim Nawrot, profesor epidemiolog la Universitatea Hasselt din Belgia, spune că mediul în care ne creştem copilul contribuie la progresul memoriei şi atenţiei.


Sociologul Ana Bulai afirmă că accesul copilului în mediul natural este favorizant pentru explorare, experiment şi crearea de competenţe şi abilităţi. Toate acestea contribuite la dezvoltarea coeficientului de inteligenţă.

,,Natura este un factor important în dezvoltarea cognitivă, dar e un factor şi mai important în dezvoltarea inteligenţei practice şi emoţionale, mai importantă decît dezvoltarea cognitivă în următoarele decenii.

În zonele urbane, care au o atenţie ridicată pentru pentru spaţiul verde, pentru spaţiul public în general, pentru locurile de petrecere a timpului liber pentru familiile cu copii, există de obicei şi o infrastructură de educaţie de calitate şi o infrastructură de acces de informaţie de calitate”, spune sociologul Ana Bulai.

Studiul a folosit imagini din satelit pentru a măsura nivelul de verdeaţă din cartiere şi parcuri.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load