Consumul de minimum 2 litri de apă zilnic – între mit și realitate (VIDEO)

Audio
Consumul de minimum 2 litri de apă zilnic – între mit și realitate (VIDEO)

„Pentru sănătatea dumneavoastră beți cel puțin 2 litri de lichide pe zi”.


E deja o afirmație știută pe de rost de oameni, ea răsunînd zilnic la televizor și la radio.


Portalul de știri Noi.md a vrut să afle în ce măsură corespunde adevărului această afirmație și cît de potrivit este consumul zilnic al unei cantități minime de apă.  


Alexandru Danci, chirurg-endoscopist, doctor în științe, a demontat acest mit, susținînd că este o prostie să-i încadrezi pe toți oamenii în aceleași limite, iar asta pentru că pentru fiecare în parte un specialist bun va recomanda o cantitate diferită de lichide pe care trebuie să o consume zilnic.


Apa te ajută să slăbești, apa detoxifică organismul, ea menține pielea hidratată… Din punct de vedere teoretic, toate aceste afirmații sînt adevărate, pe cînd în practică ele se dovedesc a fi parțial false.


Potrivit lui Alexandru Danci, cantitatea de apă necesară organismului variază de la caz la caz. Corpul uman este creat în așa fel, încît acesta singur dă de știre cînd are nevoie de lichide. Mecanismul pe care îl folosește se numește “sete”, care se aprinde ca un bec roșu atunci cînd are nevoie de apă și dictează și cantitatea care trebuie consumată. Totul depinde de cît de activ este omul, ce fel de mîncare consumă și daca suferă de anumite boli.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load