Cîţi microbi poate ascunde o tastatură

Cîţi microbi poate ascunde o tastatură

Tastatura este mai murdară decît colacul de la toaletă, atrag atenția oamenii de știință, care recomandă curățarea zilnică a tastaturii.


Potrivit cercetătorilor, bacteriile se strîng între taste și se înmulțesc pentru că au constant de mîncare precum firimituri de la alimentele consumate la birou, secreții din salivă provenite din strănut, precum și resturi de piele, notează Glamour.


Studiul arată că pe colacul de toaletă trăiesc în jur de 50 de bacterii pe centimetru pătrat. Cu mult mai puţin decît o tastatură, în special una care este folosită de mai multe persoane.


Totodată, studiul realizat de oamenii de știință australieni arată că pe birouri sînt de 400 de ori mai multe bacterii decît pe un colac de toaletă. Unele dintre ele chiar rezistente la medicamente.


Specialiștii recomandă, pe lîngă curățarea tastaturii, să te speli pe mîini de fiecare dată cînd folosești tastatura altcuiva și să nu îți atingi buzele înainte de igienizare.


Mai mult, specialiștii atrag atenția și asupra mouse-ului de la calculator și a cardului de acces, care sînt la fel de murdare ca o tastatură.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load