TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cît de periculos este uleiul în care prăjim cartofii

Cît de periculos este uleiul în care prăjim cartofii

Cartofii prăjiţi vă îngraşă foarte tare. Nutriţioniştii spun că un cartof copt sau fiert are 80 kcal/gram, iar unul prăjit ajunge şi la 400 kcal/gram.

Prima consecinţă este că îngraşă, iar de aici apar boli grave precum hipertensiune arterială, accidente vasculare cerebrale, diabet, boli cardiovasculare etc.

Tocmai de aceea, specialiştii ne sfătuiesc să renunţăm la prăjirea alimentelor în uleiuri vegatale şi să folosim ulei de măsline sau de cocos. Ştiţi, însă, care este cel mai toxic ulei pe care îl puteţi folosi la gătit?


Uleiul de canola, întrucît acesta conţine aldehida, care este o substanţă cancerigenă, eliberată atunci cînd uleiul de canola, dar şi alte uleiuri vegetale precum cel de floarea soarelui sau de rapiţă, atinge temperaturi crescute.

De asemenea, specialiştii ne informează ca uleiul de cocos produce aldehide în cele mai mici cantităţi. Uleiurile vegetale prăjite nu vă expun numai la cancer, ci şi la probleme cardiace ori digestive. Folosite în salate, acestea nu au niciun efect negativ asupra sănătăţii noastre, ci din contră.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load