COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cireșele - cele mai importante beneficii pentru sănătate

Cireșele - cele mai importante beneficii pentru sănătate

Cireșele sînt nu doar fructe gustoase, dar și sănătoase, reprezentînd o resursă foarte importantă pentru bunăstarea organismului tău.

În cea mai mare parte, cireșele au un rol foarte important în detoxifierea organismului, avînd în același timp și o puternică acțiune depurativă. Aceste beneficii le recomandă celor care suferă de reumatism, de constipație și de guță, însă sînt foarte utile și pentru cei care suferă de litiază biliară sau renală.

Cireșele prezintă în compoziția lor substanțe care le transformă în medicamente foarte importante, fiind adevărați combatanți în lupta contra afecțiunilor cauzate de stresul actual. Antocianinele au un rol antiinflamator și antioxidant, melatonina este un hormon cu rol foarte important pentru un somn liniștit iar acidul hidroxicinamic te va ajută să îți protejezi mucoasa din stomac împotriva bacteriilor și microbilor ce pot să provoace gastroenterită. Ambasadori ai verii, micuțele cireșe sînt compuse din peste 70% apă, exact că și noi, în timp ce restul compoziției reprezintă o adevărată comoară –vitaminele B (B1, B2 și B6), care îți vor oferi foarte multă energie și magneziu, fără de care v-ați simți mereu deprimați și obosiți. Cireșele conțîn puține calorii, 63 kcal/100 grame cele dulci și în jur de 50 kcal/100 grame cele amare.


Iată o lista cu cele mai importante beneficii ale cireșelor:

– cireșele îți vor scădea durerea, atît cea musculară cît și cea scheletică

– nivelul colesterolului îți va scădea consumînd cireșe, reușind astfel să previi boli cardiovasculare

– vei fi mai puțîn obosit datorită cireșelor, ajutîndu-te să ai un somn mai liniștit

– persoanele cu afecțiuni hepatice pot face o cură de cireșe

– pietrele la rinichi pot fi eliminate cu ajutorul cozilor de cireșe

– doriți să fiți o persoană longevivă? Consumați cireșe

– consumă suc de cireșe pentru a preveni deshidratarea

– cireșele au rol antiinflamator și albesc dintîi

În afară de compușii amintiți mai sus, cireșele mai conțîn și provitamină A precum și alte minerale, cum ar fi potasiu, calciu, fosfor, acid pantotenic și fier. Fiind și o sursă foarte bună de vitamina C, veți reuși să va controlați nivelul colesterolului și să va reglați circulația sîngelui. Cireșele sînt simpatice, sănătoase, prezintă un gust foarte plăcut și au foarte multe efecte benefice pentru organism. Profitați acum de beneficiile acestui fruct care se găsește doar cîteva zile din plin în orice magazin.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load