TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce spune dispoziția proastă constantă despre sănătatea ta

Ce spune dispoziția proastă constantă despre sănătatea ta

Dacă te plîngi că ai parte de stări constante de supărare, probabil că ți-a zis cineva, specialist sau nu, că e un semn că ai o gîndire negativă.

Doar că problema este ceva mai mare de atît. Un studiu arată că stările negative constante pe parcursul zilei arată că ele sînt asociate cu nivele înalte de inflamație. Inflamația este răspunsul natural al corpului uman în fața rănilor și infecțiilor, dar și un semn al sănătății proaste și al bolilor cronice. Majoritatea studiilor care s-au făcut pînă acum cu privire la relația dintre dispozițiile proaste și semnele inflamației au avut la bază afectele amintirilor, un proces prin care participanții sînt puși să vorbească despre stările lor de spirit în retrospectivă, prin intermediul unui chestionar.


Studiul de față, realizat de cercetătorii de la Pennsylvania State University, a utilizat o tehnică diferită, a impactului ecologic momentan, prin care dispoziția oamenilor este analizată într-un mod mai precis. „Multe nuanțe cu privire la cum afectele și inflamația sînt conectate rămîn neexplorate”, au explicat autorii. „Din cîte știm noi, nimeni nu a examinat gradul prin care metodele de analiză sau sincronizarea modifică asocierile dintre afecte și inflamații„.

Cercetătorii de la Pennsylvania State University au spus că procesul prin care participanții sînt rugați să răspundă în retrospectivă la întrebări cu privire la stările lor de spirit pot fi afectați de subiectivitatea amintirilor, pe cînd relatarea imediată a emoțiilor oferă o perspectivă mai clară. Astfel, cei 220 de participanți care au participat la studiu au fost puși să își descrie starea de spirit de cinci ori pe zi, pe parcursul a două săptămîni, prin intermediul smartphone-ului. Ei erau întrebați dacă simt emoții pozitive (fericire, plăcere, distracție) sau negative (anxietate, furie, frustrare, tristețe). Pe lîngă analizarea stărilor de spirit ale participanților, oamenii de știință le-au făcut acestora analize de sînge, pentru a determina nivelul de citokine din plasmă.

Cînd au analizat rezultatele generale, cercetătorii nu au găsit vreo asociere între afectele negative și semnele inflamației. Analizarea exclusivă a ultimei săptămîni de studiu a arătat însă o legătură între cele două. Cercetătorii au pus-o pe seama apropierei analizelor finale de sînge.

Așadar, există o oarecare legătură între stările zilnice de supărare și semnele de inflamație, dar cercetătorii mai au un drum lung de parcurs pentru a găsi o conexiune de tip cauză-efect, dacă aceasta chiar există.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load