COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce se întîmplă cu corpul uman la fiecare 7 ani?

Ce se întîmplă cu corpul uman la fiecare 7 ani?

Corpul uman se reînnoiește la fiecare 7 ani? Aceasta este una dintre acele întrebări, auzind-o pe care imaginaţia umană începe să lucreze foarte activ.

La fiecare şapte ani (sau 10, în funcţie de povestea care se spune), devenim oameni noi, pentru că în acest timp, fiecare celulă a corpului nostru este înlocuită cu una nouă. Nu te simți mai tînăr decît ai fost cu şapte ani în urmă?

Este adevărat că unele celule au o durată de viaţă finită, şi la dispariţie, acestea sînt înlocuite cu celule noi. După cum notează o sursă cu autoritate „există aproximativ 50-75 de trilioane de celule în corpul nostru, fiecare tip de celulă are propria viaţă, şi atunci cînd o persoană moare, timpul necesar pentru ca fiecare celulă din corp să moară poate dura de la cîteva ore la cîteva zile”.

Celulele roșii din sînge trăiesc timp de aproximativ patru luni, în timp ce celulele albe din sînge traiesc în medie, mai mult de un an. Celulele pielii trăiesc timp de 2-3 săptămîni, celulele intestinale mor după aproximativ 4 zile. Durata de viață a spermatozoizilor este de circa trei zile, iar celulele creierului trăiesc toată viaţa omului (neuronii din cortexul cerebral, de exemplu, nu se reînnoiesc).

Prin urmare, "ciclul de şapte ani," nu este ceva special sau semnificativ, deoarece celulele mor şi sînt înlocuite în mod regulat. Nu este clar ce stă la originea acestui mit, probabil, el a fost născut cu cele mai bune intenţii, dar, de fapt, se pare că în acest mit pur şi simplu este adunată durata vieţii tuturor celulelor şi este greşit să presupunem că organismul se reinnoiește complet după şapte ani.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load