Alimentele pe care fiecare femeie ar trebui să le mănînce mai des

Alimentele pe care fiecare femeie ar trebui să le mănînce mai des

Cînd vine vorba despre alimentație, oamenii știu ce alimente ar trebui să evite, acestea fiind considerate a fi periculoase, însă puțini sînt cei care știu ce alimente ar trebui să consume mai des.


Știm că ar trebui să evităm prăjelile, mîncărurile de tip fast-food, alimentele procesate și practic orice altceva ar părea delicious, însă este lipsit de nutrienți. Ei bine, dincolo de faptul că toate aceste restricții pot duce la apariția unor frustrări, este mai bine pentru tine să te concentrezi asupra alimentelor pe care este bine să le mănînci, aducînd o mulțime de vitamine și nutrienți pentru corpul tău.


Există numeroase ingrediente, legume și fructe, care nu ar trebui să îți lipsească din alimentație, fiind chiar recomandat să le consumi cît de des poți. Fie că previn pierderea calciului, ajută la stabilirea unui echilibru hormonal sau îți dau mai multă energie, alimentele incluse în această listă vor fi perfecte pentru organismul tău.


Fulgi de ardei roșu (iuți)


Ardeii iuți sînt o sursă foarte bună de vitamina A, însă totodată sînt termogenici, ceea ce înseamnă că produc încălzire în corp și stimulează metabolismul. Totodată, aceștia sînt foarte buni în alimentație deoarece reduc apetitul și ajută la eliminarea grăsimii.


Varza de Bruxelless


Compusul chimic care dă mirosul verzei de Bruxelless (alchil izotiocianat) este acelaşi care face ca celulele precanceroase să se autodistrugă. Este mai bine să o prepari la cuptor și nu fiartă, deoarece în felul acesta își păstrează mai bine proprietățile.


Nuci


Nucile sînt bogate în proteine, fibre și omega-3, acestea fiind un ajutor pentru organismul tău în scăderea colesterolului. În plus, te ajută să te concentrezi mai mult și îți influențează și somnul, iar tu te vei odihni mai bine. În urma unor teste pe șoareci s-a demonstrat că nucile au dus la scăderea riscului de cancer de sîn.


Stafide


Stafidele pot fi o gustare delicioasă și le vei putea mînca fără să te simți vinovată, deoarece conțin fibre, fier și vitamina C. În plus, te ajută să ai mai multă energie și datorită fitochimicalelor sînt bune și pentru sănătatea dinților tăi.


Semințe de dovleac


Semințele de dovleac au un rol similar cu cel al ciocolatei. Știm că nu vorbim despre același gust, însă și acestea sînt o sursă importantă de triptofan, un aminoacid care îți îmbunătățește stare de spirit.


Cireșe


Cireșele pot fi și ele o gustare perfectă. sînt bogate în antioxidanți și ajută în lupta împotriva pierderii de memorie, împotriva bolilor cardiovasculare, a colesterolului și a diabetului. În plus, dacă vei bea suc de cireșe vei dormi mai bine.


Ceaiul verde


Ceaiul verde nu este neapărat un aliment, însă ar trebui să îl consumi zilnic, deoarece este bogat în antioxidanți și alți compuși care ajută la buna funcționare a creierului. În plus, crește viteza metabolismului și asta înseamnă că se pierde mai ușor din grăsimea din organism.


Fructe de pădure


Fructele de pădure au proprietăți anti-îmbătrînire și nu vorbim doar aspectul fizic. Acestea ajută la prevenirea pierderii de memorie și îmbunătățesc funcțiile creierului.


Ceapă


Nu ar trebui să te ferești să adaugi ceapă în salate sau în mîncare, deoarece este un aliment antioxidant, bogat în vitamina B și C și este bună mai ales pentru femei, deoarece ajută la prevenirea pierderii calciului care poate duce la osteoporoză.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load