Alegerile sînt dăunătoare pentru sănătate

Alegerile sînt dăunătoare pentru sănătate

Scrutinul electoral nu este doar o forţă motrice a democraţiei, dar și poate afecta starea de sănătate a electoratului în întregime, şi a fiecărui alegător în parte, relatează onlymyhealth.com. 


În ciuda faptului că efectul, în sine, este extrem de slab, consecințele sale pot fi destul de însemnate pentru fiecare individ în parte. Procesul electoral provoacă nu doar stres şi modificări hormonale, dar poate duce la modificări de comportament şi chiar provoca la unele persoane tentative de suicid.


Se pare că electoratul plătește pentru desfăşurarea campaniilor electorale nu doar prin impozite, dar și cu propria sănătate! Aceasta este concluzia cercetătorilor de la Universitatea Ben-Gurion din Israel şi a Universității din Haifa. La cei testați a fost atestat un nivel sporit de hormoni de stres.   Un cercetător a afirmat că nivelul sporit de stres imediat înainte de procedura de vot este capabil, de asemenea, să influenţeze decizia alegătorilor.


Reprezentanţii de la Universitatea Stanford au făcut publice rezultatele unui alt studiu interesant legat de alegeri. S-a constatat că în ziua alegerilor numărul de accidente soldate cu victime a crescut cu 18 %, comparativ cu nivelul mediu.


Rezultatele unui alt studiu au fost publicate de Richard Dunn în anul 2010. Studiul a cuprins o perioadă de timp destul de mare - 1981 – 2005 și a relevat faptul că numărul de sinucideri crește atît în ​​timpul cursei electorale cît și imediat după alegeri. Un aspect important al acestui studiu este faptul că oamenii au fost înclinaţi să se sinucidă atunci cînd nici una dintre părţile participante la alegeri nu cîştiga majoritatea. Potrivit lui Richard Dunn, acest comportament se explică prin nivelul ridicat de coeziune socială, care se observă în societate şi, ca urmare, a atitudinii defetiste care apare în absenţa rezultatului.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load