COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Vom avea o capitală mai verde. Ce hotărîre au adoptat consilierii municipali

Vom avea o capitală mai verde. Ce hotărîre au adoptat consilierii municipali

Documentul de planificare a proiectului „Chișinău -oraș verde - planificare Strategică a municipiului Chișinău” a fost aprobat de Consiliul Municipal Chișinău.

Astfel, municipalitatea urmează formeze grupuri de lucru pentru a-și atinge obiectivele incluse în proiect, care face parte din Programul pentru Orașe Verzi al BERD, scrie agora.md.

Potrivit planului de activitate al proiectului, în Chișinău ar urma să fie reînoit parcul urban de autobuze. La fel, acesta prevede introducerea unei zile pe an fără mașini, instalarea unei zone de parcare controlată, precum și reabilitarea și întreținerea drumurilor. Vedeți aici documentul integral.


Proiectul a fost elaborat cu susținerea echipei de consultanți angajați de BERD, în perioada august 2018 - decembrie 2019, fiind parte a Programului pentru Orașe Verzi al BERD.

Potrivit primarului Ion Ceban urmează să se ia anumite decizii, precum curățarea lacurilor sau a rîului Bîc prin intermediul unor proiecte financiare interne și externe. Astfel, primăria urmează să creeze un grup de lucru, pentru a elabora un plan de acțiuni pe termen lung.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load