Voievod și Urmașii lui Ștefan, alături de conducerea statului de Ziua Independenței (VIDEO)

Voievod și Urmașii lui Ștefan, alături de conducerea statului de Ziua Independenței (VIDEO)

Voievodși Urmașii lui Ștefan alături de înalți oficiali de stat au depus flori la monumental lui Ștefan Cel Mare din centrul capitalei, comemorînd astfel cei 28 de ani de la proclamarea Independenței a Republicii Moldova, informează NOI.md.


Potrivit lui Dumitru Roibu președintle mișcării de tineret "Urmașii lui Ștefan" depunerea florilor la monumentul lui Ștefan cel Mare este o tradiție, astfel celebrînd proclamarea independenței statului.


"Astăzi este o zi importantă pentru statul nostru, tot anul acesta sărbătorim și 660 de ani de la statalitate a Moldovei. Este un an simbolic, este un an important în care trebuie să arătăm că noi vom izduti ca țară. Trebuie să arătăm că Moldova este o țară cu un viitor, o țară cu o istorie bogată, cu tradiții și valori, iar noi la rîndul nostru ne facem datoria de cetățeni, să marcăm această sărbătoare și o vom face de fiecare dată, deoarece în țara noastră a fost, este și trebuie să fie viitor" - a spus dumitru Roibu președintle mișcării de tineret Urmașii lui Stefan.


Nicolae Pascaru președintele Mișcării Naționale Voievod asemenea a fost prezent la acest eveniment important pentru țara noastră și a venit cu un mesaj de felicitare tuturor cetățenilor.


"Pentru noi este o zi importantă deoarece această independență a fost dorită mult timp în urmă încă de înaintașii noștri, generațiile care au luptat pentru asta, generațiile care au cosntruit. Pentru noi independența înseamnă în primul rînd libertate, responsabilitate, multă muncă. Pe parcursul acestor 28 de ani s-au făcut multe pentru Republica Moldova, din păcate mai avem niște restanțe, dar ar fi foarte bine ca guvernul, parlamanetul, președenția să-și mobilizeze toate puterile pentru a face acest popor fericit, pentru a aduce în ordine toate lucrările acestui stat" a spus Nicolae Pascaru președintele Mișcării Naționale Voievod.


Reamintim că astăzi 27 august 2019, Moldova sărbătorește 28 de ani de la proclamarea independenței statului.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load