TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Tinerii care au snopit în bătaie un băiat în scuarul capitalei, pedepsiți

Tinerii care au snopit în bătaie un băiat în scuarul capitalei, pedepsiți

Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Buiucani, anunță terminarea urmăririi penale și trimiterea pe banca acuzaților a celor șase tineri care au agresat doi studenți ai unui colegiu din capitală, în luna octombrie curent, în scuarul Catedralei Mitropolitane, scrie Noi.md.


Infracțiunea a fost comisă aproape de miezul nopții, în data de 24 octombrie 2019. Tinerii traversau scuarul, după ce au sărbătorit ziua de naștere a unuia din ei, unde au consumat alcool. În preajmă se aflau cele două victime, care ieșiseră seara la o plimbare cu bicicletele, iar în acele momente se odihneau, înainte să plece spre casă.


„Motivul” faptei comise a fost observația pe care le-ar fi făcut-o victimele, atunci cînd cineva din cei șase a fluierat. Aceștia s-au apropiat de victime, i-au numit cu cuvinte necenzurate, iar atunci cînd cei doi au decis să evite escaladarea situației și să plece acasă, au fost și agresați fizic, iar unul din ei s-a ales cu comoție cerebrală.


Ulterior, procurorii au studiat probele colectate de oamenii legii și au trimis în judecată dosarul de învinuire a acestora pentru infracțiunea de huliganism: fapte intenţionate care au încălcat grosolan ordinea publică, însoţite de aplicarea violenţei, care s-au deosebit prin cinism și obrăznicie deosebită. Potrivit legii, huliganismul comis de două sau mai multe persoanei, se pedepsește cu amendă, pentru fiecare persoană, în mărime de la 37.500 lei la 67.500 lei sau cu închisoare de pînă la 5 ani.


Inculpații au vîrsta cuprinsă între 16 și 32 de ani, toți în afară de doi sînt angajați la muncă, iar unul din ei a fost anterior condamnat pentru furt.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load