COVID-19 în MOLDOVA

Situație fără precedent în școlile din Chișinău. Ce se poate schimba din 1 septembrie

Situație fără precedent în școlile din Chișinău. Ce se poate schimba din 1 septembrie

Fiecare școală sau liceu din municipiul Chișinău, urmează să aleagă cea mai potrivită variantă propusă de Ministerul Educației Culturii și Cercetării, pentru desfășurarea lecțiilor, începînd cu 1 septembrie.

Despre aceasta a anunțat, într-o postare pe pagina sa de facebook, primarul general al capitalei Ion Ceban.

”În acest sens, am rugat să se țină cont de interesele elevilor, iar metoda de studiu aleasă să fie comodă pentru copii și părinți, dar și pentru cadrele didactice din Chișinău. Sîntem într-o situație complicată, fără precedent, dar elevii trebuie să-și continue studiile, de aceea trebuie să ne adaptăm, să stabilim reguli clare și favorabile. Părinții nu trebuie să rămînă fără loc de muncă, iar copiii trebuie să meargă la școală. Sigur, în acest sens vom avea o situație mai clară la sfîrșitul lunii august, iar decizia finală va fi luată de Comisia națională extraordinară de sănătate publică. Pînă atunci, urmează să dotăm instituțiile de învățămînt din capitală cu echipamente medicale și dezinfectanți, pentru siguranța elevilor, dar și a cadrelor didactice”, a mai scris primarul.


Potrivit edilului, funcționarii din cadrul primăriei capitalei sînt gata pentru schimbare și se vor adapta oricărui scenariu, iar drept suport pentru o astfel de schimbare va servici și platforma educatieonline.md.

”Actualmente, cu eforturi comune și ca rezultat a semnării Memorandumului de colaborare cu Ministerul Educație, Culturii și Cercetării, platforma este completată și îmbunătățită. Aceasta avînd pînă în prezent o impresionantă bibliotecă online și milioane de vizualizări atît în Republica Moldova, cît și peste hotare”, a mai scris primarul.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load