COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Reparația și înlăturarea inundațiilor de pe strada Albișoara: Ceban a vorbit despre acțiunile primăriei (VIDEO)

Reparația și înlăturarea inundațiilor de pe strada Albișoara: Ceban a vorbit despre acțiunile primăriei (VIDEO)

Inundații pe strada Albișoara, precum și în alte zone ale capitalei, au loc în mare parte din cauza faptului că sistemul de canalizare este foarte murdar și pe alocuri conceput greșit.

Despre aceasta a vorbit primarul capitalei Ion Ceban în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.

Astfel, el a precizat că țevile de canalizare sînt înfundate cu gunoi în proporție de 80% și a declarat că în anul curent primăria se va ocupa de curățarea acestora.


"Există și defecțiuni tehnice pe care le-am înlăturat. De exemplu, restaurantul "Pegas" a avut o problemă cu faptul că diametrul țevii este de 800 milimetri, dar într-o anumită porțiune ea se unește cu o conductă de 350 milimetri și apoi se lărgește din nou la 800 mm. Am înlocuit această țeavă", a spus edilul.

"În ceea ce privește reparația străzii Albișoara, ea, precum și strada Mesager, sînt prioritare pentru primărie. De asemenea, intenționăm să construim acolo un nou segment de drum pentru descărcarea traficului pe bulevardul Ștefan Cel Mare și valorificarea zonei de la strada Mihai Viteazul pînă la strada Calea Ieșilor. De asemenea, pe teritoriul adiacent planificăm în viitor dezvoltarea unui nou cartier", a declarat primarul general.

Ceban a precizat că reparația străzii Albișoara, ca parte a unui proiect mare, va fi discutată în cadrul unei întrevederi deja planificate cu partenerii financiari internaționali. Lucrările nemijlocite de reparație în cadrul acestui proiect, conform estimărilor preliminare ale primarului, vor începe în primăvara anului 2021.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load