TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Primarul general continuă vizitele de lucru în suburbii

Primarul general continuă vizitele de lucru în suburbii

Ion Ceban a întreprins o vizită de lucru în comuna Băcioi, suburbie a Chișinăului.

Edilul capitalei s-a întîlnit cu primarul localității – Ilie Leahu și cu reprezentanții administrației publice locale.

Potrivit primarului Ilie Leahu, problemele stringente cu care se confruntă în prezent comuna Băcioi se referă la necesitatea finalizării lucrărilor de reparație a instituției preșcolare nr. 140, cu 160 de locuri, prin lucrări de finisare și amenajarea teritoriului aferent, unde sînt necesare 2 milioane de lei; reparația grădiniței nr. 171, unde se prevede reparația capitală a acoperișului, termoizolarea clădirii, precum și ridicarea unei anexe, unde va fi o sală de festivități, cabinet medical și alte spații necesare pentru buna funcționare a instituției.


Totodată, la clădirea gimnaziului nr 102 din satul Brăila, din componența comunei Băcioi, sînt necesare lucrări de reparație. Costul total al proiectelor inițiate este de 5,5 milioane de lei, inclusiv 4 milioane se solicită din partea Consiliului municipal Chișinău, iar 1,5 milioane, din surse publice locale.

Primarul general a promis susținere pentru comuna Băcioi, menționînd că pentru municipalitate sînt prioritare proiectele de infrastructură socială, în primul rînd grădinițele și școlile. Ion Ceban și-a exprimat speranța că Consiliul municipal Chișinău va susține Băcioiul, deoarece și în suburbii lucrurile trebuie schimbate spre bine, iar calitatea vieții de aici să fie apropiată a cea a locuitorilor din oraș.

În localitate mai există și alte probleme care necesită soluționare: precum cele legate de calitatea drumurilor, serviciul de apă și canalizare, asigurarea cu transport, care urmează a fi rezolvate prin conlucrare permanentă cu primăria locală, a menționat primarul general.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load